0885 437 160

Ръчно изработено продълговато колие от венецианско стъкло с уникални шарки. Цветовете варират поради ръчната изработка. Моделите са уникати и бройките от цвят са ограничени.

Пакетът включва:

·        Един брой ръчно изработено колие от венецианско стъкло в цвят по избор: синьо, зелено, лилаво, червено, или кафяво.

·        Каишка, изработена от синя/зелена/лилава/червена/кафява/черна цветна корда и органза в същия цвят. Дължина на каишката: 48 см.

·        Дължина на висулката: 6 см

·        Тегло:18 г

·        Безплатна кутия за бижута

 

Колиетата носят името на остров Мурано близо до Венеция, който е известен като център на стъкларството от векове. Процесът на изработка на бижута „MURANO" е доста сложен и се предава от баща на син в малките работилци на острова. Въпреки че основната технология е една и съща, има различни техники за изработка на бижута и предмети от изтеглено стъкло. Най-известна е техниката "мурине", при която различните цветни пластове се наслагват един върху друг, оформят се във вид на тръба/прът, след което се изрязват под ъгъл  и  така се разкрива цветния мотив, заложен при напластяването.

Най-известните изделия, произведени с използването на тази техника са така наречените милефиори (букв. хиляди цветя), при които стъклото се оформя в матрица с формата на звезда. В нея се наслагват един върху друг разноцветни пластове стъкло, а след нарязването се открива уникален флорален мотив. В резултат се получават оригинални бижута, които са неповторими.

Уникално продълговато колие от венецианско стъкло Мурано кафяво

  • Код на продукт: Уникално продълговато колие от венецианско стъкло Мурано кафяво
  • Наличност: В наличност
12,00 лв. 20,00 лв.

Етикети: Уникално продълговато колие от венецианско стъкло Мурано кафяво